ponedeljek, 4. maj 2009

S trebuhom za kuskusom...

Drugi dan nase raziskave smo vstali bolj pozno. Po zajtrku in kratkem sprehodu po trgu Djamma el Fna smo se dobili s Couchsurferjem Khalidom, pri katerem bomo preziveli preostanek tedna. Odsli smo na policijsko postajo, kjer nas je uradno prijavil kot svoje goste. Zdaj smo prijatelji tudi na papirju:)
S tem se je Khalid zascitil pred tem, da bi bil smatran kot ilegalni turisticni vodnik ter morebitnimi kaznimi.

Vceraj, ko smo se spoznali, nas je peljal v novi del Marakesa. Med vecerjo smo ugotovili, da je prijazen, simpaticen in kot informator veliko obeta. Khalid je turisticni vodnik in dobro pozna mesto ter tekoce govori anglesko.

Couchsurfer je torej tvoj informator, ki ti omogoci spoznavanje njihovega nacina zivljenja. S tem na nek nacin vstopimo v zakulisje "cirkusa" za turiste. To, da je tvoj couchsurfer tudi informator, pa ima tudi slabe lastnosti - gostoljubje smatrajo tako zares, da nismo imeli casa napisati niti dnevnika :)
Druga tezava je, da za raziskovanje v Maroku potrebujemo dovoljenje, ki ga mi nimamo, zato je treba svojo temo raziskovanja vkljuciti v nakljucen pogovor. Pridobivanje informacij je zato pocasnejse in razdrobljeno.

Ja, najina tema je hrana oziroma prehranjevanje - doma vs. na ulici. Zaenkrat sva v stadiju nabiranja materiala (in kilogramov). In zato, ker nisva jedla ze pet ur, zakljucujeva z blogom in greva na prehranjevalni pohod :)

Dober tek!
Tjasha in Luka

Ni komentarjev:

Objavite komentar